Könyvjelzők

Crusader Kings 3

Alternatív nevek:

Crusader Kings 3 stratégiai játék, de nem csak. A játék grafikája nem teljesen valósághű, van egy kis torzítás a rajzfilmstílus felé. Lehet, hogy valakinek nem fog tetszeni ez a megoldás, de a fejlesztők így hozták létre.

Eleinte kiválaszthatja országát és karakterét. A játékban nem kell uralkodónak lenni, ellenkezőleg, érdekesebb egy kevésbé jelentős figurát játszani. A játékban nincs karakterszerkesztő, meg kell elégedni a felkínált lehetőségekkel.

A térképen nem minden államnak volt történelmi megfelelője, néhány ország kitalált. A játék nem egy szokványos stratégiai játék, sokkal inkább az emberek társas kapcsolatainak összetettségéről szól. De van egy stratégiai összetevő is. Ha hódításra és dicsőségre vágysz a katonai területen, akkor ez mind az lesz.

Fontos a karakter fejlődési irányának megválasztása és követése.

Öt ilyen irány van a játékban.

  • Diplomácia
  • Katonai
  • Control
  • Intrika
  • Ösztöndíj

A választott út befolyásolja a játékstílust és a problémamegoldás megközelítését.

Ez a korai gyermekkorban alakul ki, és főként a kapott oktatástól függ.

Semmi sem árt, ha például az intrikák szövésénél az erudíciót választja. De ha valami atipikusat teszel a választott úton, az növeli a stresszt, amelyet valahogy enyhíteni kell. Itt minden egyszerű, vad életet élve biztonságosan megszabadulhat a stressztől, de közben alááshatja egészségét. Ezért jobb, ha ragaszkodunk a választott vonalhoz, ráadásul további élményt ad.

Minden, ami a hőssel történik, a megjelenésében is tükröződik, egy tapasztalt harcost hegek borítják. A krónikus vagy gyermekkorban elszenvedett betegségek szintén nyomot hagynak a megjelenésen. Ezenkívül a megjelenés és a testalkat jellemzői az utódok számára is továbbadódnak. Megpróbálhat létrehozni egy ideális emberek dinasztiáját.

A játék háborúi során minden egészen valósághű. Például, ha egy ellenséges állam fővárosa felé közeledik, és ezzel több kisebb várost vagy ellenséges erődöt hagy maga mögött, csapatainak problémái lesznek a hátországban lévő ellenség akciói miatt.

A hódítások sikeréhez létre kell hoznia egy olyan hadsereget, amely különféle típusú csapatokból áll, amelyek jól kiegészítik egymást a csatatéren.

A

AI a játékban nem túl jó, és a szomszédos államok idővel lemaradnak, bár ezt valószínűleg javításokkal javítják a jövőben.

A nyilvánvaló ellenségek mellett óvakodnia kell a rejtett ellenségektől is. Elégedetlen vazallusok összeesküvést szőhetnek ellened. A rokonok is fenyegetést jelenthetnek, és megjelölhetik a helyét.

Nem szükséges fegyverrel megküzdeni a belső ellenségekkel. Megpróbálhatja megfertőzni őket például egy gyógyíthatatlan betegséggel. Vagy ha harcosról van szó, küldd hadjáratra, ahol meghalhat.

A játék nagyon addiktív, részben azért, mert a maga módján a hétköznapi élet szimulációja, és nagyon váratlan fordulatok vannak. A másokkal való kapcsolatok idővel érdekesebbé válnak, mint a hódítások és az államügyek.

Crusader Kings 3 letöltés ingyen PC-re, sajnos nem fog működni. A játékot megvásárolhatja a Steam játékportálon vagy a hivatalos weboldalon.

Kezdje el a játékot most, de légy óvatos, a játék sokáig elhúzhat!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more