Könyvjelzők

Assassin's Creed Odyssey

Alternatív nevek:

Az Assassins Creed Odyssey egy kissé szokatlan játék ehhez a sorozathoz, valójában ez az első igazi RPG a ciklusban. A játék grafikája hagyományosan a csúcson van. Jó munkát végeztek a hangtervezésben is, a zene megfelel annak, ami ebben a pillanatban történik, és lehetővé teszi a megfelelő hangulat megteremtését.

A történet egy csatajelenettel kezdődik, amelyben Leonidas király összetöri a perzsa sereget. Ezután, mielőtt az Assassins Creed Odyssey-vel játszana, válassza ki a főszereplő nemét. Ez az első játék a sorozatban, ahol létezik ilyen megoldás, de ez nem ront rajta, ahogyan sokan tartottak, bár van egy kis ellentmondás az Animus legendában, de egy ilyen apróságot meg lehet bocsátani. Egy óriási nyitott világ áll előtted, amelyet a főszereplőnek fel kell fedeznie. Ezt nem lesz olyan könnyű megtenni, ellentétben a sor korábbi játékaival, itt sok időt kell fordítania a harci képességek fejlesztésére, valamint a felszerelések és fegyverek pumpálására, különben gyakran megölnek. Rengeteg fegyver van a játékban, bár nincsenek sokak által annyira kedvelt rejtett pengék, de nem fogod sokáig hiányozni.

Választható:

  • Kardok
  • Spears
  • Tőrök
  • kalapácsok
  • Axes
  • Harci vezérkar

A fegyverek különböző osztályokba tartozhatnak, lehetnek a legegyszerűbbek vagy legendásak. A fegyverek javíthatók és különféle metszetekkel díszíthetők.

Elég sok víz van a játék térképén, ez nem véletlen. A navigáció és a vízen vívott harcok változatossá teszik a játékot. Javítania kell a hajóját, fel kell készítenie számos tengeri beszállásra és összecsapásra, mert még akkor is volt görög tűz - az akkori tüzérség. Ezenkívül válasszon csapatot, és javítsa harcosai képességeit.

Akkor játszol, amikor a peloponnészoszi háború zajlik az ókori Görögország földjén. Az egyik vagy a másik oldal által ellenőrzött területek. Az oszd meg és uralkodj elvét fogod követni. Először is destabilizálja a régiót szabotázs elkövetésével. Ezt követően általános csatában lehet majd részt venni a támadók vagy védők oldalán. De erre jól fel kell készülni, minden oldalról ömlenek az ütések, és ha sokáig nem csinálod, nem fogod kitartani.

Mellékküldetéseket kaphatsz a faliújságokról. Nézze meg őket gyakran, szinte mindig van valami újdonság. Néhány ilyen feladat meglehetősen egyszerű, de vannak olyanok, amelyek egészen érdekes küldetésekhez vezetnek.

A játék harcrendszere nagyon fejlett. Minden fegyvertípushoz számos trükk és harci technika létezik, amelyek a lehető leghamarabb megérthetők.

Az ellenség intelligenciája javult a sorozat korábbi játékaihoz képest. Amikor megtámadnak például egy bizonyos uralkodót íjjal, az őrök megpróbálják eltakarni, minden oldalról körülvéve. Nem lehet majd elrejtőzni és kivárni a riasztást, az ellenség továbbra is keresni fog téged a térképen. Az ilyen újítások miatt játszani sokkal érdekesebb.

A kampány izgalmasabb, mint az előző részekben. A párbeszédek érzelmesebbek. A meghozott döntések közvetlen hatással vannak arra, hogy mi történik ezután.

A

Assassins Creed Odyssey ingyenes letöltése PC-re sajnos nem fog működni. De a játék megvásárolható a Steam játszótéren vagy a hivatalos weboldalon, ahol meglehetősen gyakoriak az értékesítések és a kedvezmények.

Kezdj el játszani most! A játékot mindenképpen érdemes megnézni!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more