Könyvjelzők

Baldur kapuja 3

Alternatív nevek:
A

Baldur's Gate 3 egy nagyon jó minőségű RPG. Ettől a fejlesztőtől azonban nem is vártak mást. A játék nevében szereplő három meglehetősen egyszerű, így megkülönböztethető az előzőektől. A narratíva nem kapcsolódik a már megjelent játékokhoz, és egy külön történet egy ismerős univerzumban. Akkor is játszhatsz, ha lemaradtál az előző részekről.

A játék grafikája kiváló, különösen a párbeszédek során dolgoztak a képen. Az arcok animáltak, a karakterek nagyon jól néznek ki. Még a látszólag nem vonzó versenyeket is teljesen másképp rajzolják ki, mint az ilyen játékokban történik.

A játék elindítása előtt a karakterszerkesztőbe kerülsz. Elég sok beállítás létezik. Válasszon fajt, megjelenést, nevet és akár magasságot is. Jól gondolja meg a verseny kiválasztásakor. Itt gyakran befolyásolja mások hozzáállását a karakteredhez. Ha olyan fajt választott, amelynek képviselői rosszindulatukról és kegyetlenségükről híresek - ne lepődjön meg mások agresszív reakcióján. Ez tényleg érdekesebbé teszi a játékot szerintem.

Miután döntenie kell az osztályról.

Főosztályok:

  • Harcos
  • Pap
  • Varázsló
  • Rogue

Minden osztálynak több alosztálya van. Ebben a részben a játék egyensúlya nem tökéletes. Minden osztály, amelynek arzenáljában varázslat található, sokkal érdekesebb. Több támadási lehetőségük van, és a fejleszthető képességek száma is sokkal nagyobb, mint a hétköznapi harcosoké.

A játék azzal kezdődik, hogy a karakteredet puhatestűek elrabolják. Lakj be egy parazita lárva agyába, amely végül a hősödet a rémálomszerű lények egyikévé varázsolja. És semmi sem akadályozza tervük megvalósulását, de ekkor sárkánylovasok támadják meg a Moluscoid repülő hajót. A csata során egy ismeretlen földre kerülsz. Azon a területen, ahol vagy, háború dúl két klán között. Annak érdekében, hogy megtalálja a módját, hogy megszabaduljon az agyban lévő parazitától, mielőtt az átalakulási folyamat túl messzire menne, egy konfrontációba keveredik, és mi fog történni ezután, amikor eljátsszák a Baldur's Gate 3

játékot.

A játék harci módja körökre osztott, minden egység több szakaszban működik - mozgás, támadás és kisebb akció. Lehetséges kölcsönhatásba lépni a környezettel. Az ellenségek fagyott tócsákra esnek, és az olaj gyönyörűen meggyullad, sebzést okozva. A víz el tudja mosni a savat.

Hősöd nem utazik egyedül, a játék során összeállítasz egy csapat harcost, hogy segítsenek neked. Statisztikáik szelektíven frissíthetők, ahogy szintet lépnek.

Minden vadászgépet különböző felszereléssel, páncélzattal és fegyverekkel lehet felszerelni. Bármit is teszel fel a harcosokra, az látható lesz számukra. A fejlesztők a legapróbb részletekre is gondoltak.

Sok helyzetben egy akció sikerét egy-es húszoldalú kockával dobják, akárcsak egy társasjátékban. Nem titok, hogy a társasjátékok az RPG műfaj elődjei voltak.

A fő történetszál érdekes, nehéz elszakadni a játéktól. A párbeszédek jól megírtak és meglehetősen érzelmesek. Még romantika is van a játékban.

A Baldur's Gate 3 ingyenes letöltése PC-re sajnos nem fog működni. Megvásárolhatja ezt a remekművet a Steam piacon vagy a hivatalos weboldalon.

Kezdj el játszani most! A játékban egy érdekes történetet és egy hatalmas varázslatos világot találsz!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more