Könyvjelzők

Baldur's Gate: Dark Alliance

Alternatív nevek:

Baldur's Gate: Dark Alliance egy régi konzoljáték újrakiadása. Általánosságban elmondható, hogy ez nem egy újrakiadás, a játékot újra létrehozták egy új motoron, új textúrákkal. Az eredetiből meghagyták a karakterek látványterveit minimális eltérésekkel, zenével és hangjátékkal, amit egy időben profi színészek adtak elő. A cselekmény természetesen változatlan maradt.

A játék megkezdése előtt ki kell választanod egy karaktert a három elérhető karakter közül.

  • Emberíjász
  • Törpeharcos
  • Elf Mage

A fejlesztők egy kicsit sem gondolkoztak az egyensúlyrendszeren, mert a vadászgép bizonyult a legerősebb egységnek, és a leggyengébb mágikus képességekkel rendelkező Elfnek. Sok erős támadási lehetősége van későbbi szinteken, de ezek nagyon törékennyé tették. Folyamatosan mozognia kell, hogy elkerülje a károkat, és még ez sem garantálja a túlélést.

Nem lehet bármikor menteni. Ehhez speciális műemlékekre van szükség, amelyek a helyszín elején és esetenként több helyen is elhelyezhetők. Készüljön fel arra, hogy rendszeresen oda-vissza kell sétálnia a pályán, hogy megvédje magát a következő csata előtt. Alternatív megoldásként jelentős mennyiségű teleportációs tekercset tárolhat a városban, és ott menthet. De ez a lehetőség nem minden helyen érhető el.

A játék azzal kezdődik, hogy a hősöd vagy a hősnőd – a választástól függően – kimegy egy éjszakai sétára, és visz magával jó mennyiségű aranyat. Nem a legbölcsebb cselekedete miatt rablóbanda áldozatává válik, ütőt kap a fejére, és minden értéket elveszít. Életét is veszíthette volna, de ekkor közbelép az őr, a riadt rablók elszaladnak. A járőr pedig elkísér a legközelebbi Elven Song nevű kocsmába. Ott segítik a hőst.

A hős nem tudja megbocsátani a gazembereknek aljas támadásukat, és úgy dönt, hogy megkeresi az elkövetőket, hogy bosszút álljon és visszaadja az ellopott javakat. Kiderül, hogy ehhez fel kell tárni a város alatti csatornákat és még mélyebb börtönöket. Időnként, miután áthaladt a következő helyen, ismét visszatér a kocsmába. Az első szinteken ez az intézmény mintegy ideiglenes központtá válik.

A nyomozás során a hős egy még súlyosabb ügybe keveredik, amiről többet megtudhatsz a Baldur's Gate: Dark Alliance játék során.

A továbbjutáshoz erősebb fegyverekre és páncélokra lesz szükséged, amelyek mindegyikét megvásárolhatod a kereskedőktől. De az első szinteken nem kapsz sok értéket az ellenség legyőzéséért. Próbálj meg menteni.

Amikor feljebb lépsz a szinttel, kiválaszthatod, hogy melyik képességet fejleszted.

Levels nem túl bonyolult, alapvetően ki kell irtani az összes ellenséget, és foglalkozni kell a főnökkel. Ne próbálja közvetlenül a főnököt támadni. A legjobb taktika az, ha kikerülöd a támadásokat, és közben, amíg a képességei lehűlnek, megütöd magad.

A Baldur's Gate: Dark Alliance ingyenes letöltése PC-re sajnos nem fog működni. De megvásárolhatja a játékot a Steam piacon vagy a hivatalos webhelyen.

Kezdj el játszani most, hogy segíts a hősnek kijutni a bajból és megmenteni a világot!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more