Könyvjelzők

Városok: Skylines

Alternatív nevek:

Cities: Skylines egyike azon kevés sikeres városépítési szimulációknak. A játéknak jó a grafikája, miközben semmi sem lassul és nem fagy le. Az ilyen játékokhoz nem a zeneválasztás a lényeg, itt mindenki választhat, hogy milyen zenével játszik.

A játék legelején csak egy két-két kilométeres kis telek áll majd a rendelkezésére az építkezéshez. De idővel ez a tér növekedni fog, amíg egy teljes értékű várost nem építesz külvárosokkal.

Sok minden vár rád a játékban:

  • Épületek építése
  • Kommunikáció lebonyolítása
  • Parkolj a parkokkal
  • Adók beállítása
  • Utak és csomópontok létrehozása
  • Állítsa be azokat a törvényeket, amelyek kényelmesebbé teszik a lakosság életét.

Könnyen hangzik a Cities: Skylines játék, de nem az. A szükséges épületek felépítése mellett egyéb infrastruktúra fejlesztésére is szükség van. Jó utakra van szükségünk. Minél több lakos van a városban, annál fontosabb lesz ez a paraméter. Gondolkodnunk kell azon is, hogyan lehet kényelmes közlekedési csomópontokat kialakítani, és mely területeken kell korlátozni a teherszállítás mozgását. Ellenkező esetben városát folyamatosan korlátozzák a forgalmi dugók.

A víztisztító telepek, a vízellátás és a csatornázás nélkülözhetetlenek a modern világban, gondoskodjon ezek kiépítéséről.

Minden modern város árammal van ellátva, és itt nem nélkülözhetjük.

Gondolnunk kell a tereprendezésen, ehhez kellő számú parkot, teret kell kialakítani.

Mindezen projektek sok pénzt igényelnek, ezért meg kell határozni az adókat. A kényelem kedvéért a területet körzetekre oszthatja, és nevet adhat nekik. Különböző összegű adókat rendeljen hozzá a föld értékétől függően.

A tűzbiztonságra való odafigyelés nagyon fontos, különösen a nagyvárosi területeken. Készítse elő a vonatkozó jogszabályokat. Kötelezze a lakókat, hogy minden helyiséget tűzjelzővel szereljenek fel. A nyilvános helyeken történő dohányzás betiltása a tüzek leküzdését is segíti, emellett pedig kényelmesebbé teszi azoknak az embereknek az életét, akik törődnek az egészségükkel és nem akarnak füstöt belélegezni.

Minden városnak szüksége van hulladéklerakókra és újrahasznosító üzemekre. Ezek a helyek a külvárosi területeken a legjobban felszereltek.

A környezetvédelem iránti aggodalom ellenére a bútorok építése és gyártása nem teljes fa nélkül. Fakitermelő vállalkozások építése a város szélén.

Farmokra lesz szükség az élelmiszerellátáshoz, minél nagyobb a város, annál nagyobb szükség lesz az összes lakos élelmezéséhez.

A játékban nincs többjátékos, de az ilyen játékokban nincs is rá szükség. Új területek kialakításával élvezheti a játékot, és senki sem vonja el a figyelmét ettől a tevékenységtől.

Egy bizonyos szakaszban szünetet tarthat a tervezésben és az építkezésben, és csak figyelheti városa mért életét. Bármelyik falubelinek nevet adhatsz, és megnézheted, hogy áll. Bármely épületet vagy akár állatot is megnevezhet.

Cities: Skylines ingyenesen letölthető PC-re, sajnos nem fog működni. A játékot megvásárolhatja a Steam játékportálon vagy a hivatalos weboldalon.

A játék minden szempontból sikeresnek bizonyult, ha szeretitek ezeket a szimulátorokat, feltétlenül játsszák! Telepítse a játékot azonnal!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more