Könyvjelzők

Városok XL

Alternatív nevek:

Cities XL gazdasági stratégia városszimuláció elemeivel. A játék mára klasszikusnak számít a megfelelő grafikával. A játékban városokat kell építened és kezelned szerte a világon.

Minden egy kis faluval kezdődik, amelyet hatalmas metropoliszgá kell fejleszteni.

Ide kell:

  • Lakóépületek építése
  • Közlekedési infrastruktúra fejlesztése
  • Termelés kiépítése és létrehozása üzemekben és gyárakban
  • Válassza ki az új települések számára megfelelő helyszíneket
  • Bányászat

Itt van egy nagyon leegyszerűsített lista azokról a feladatokról, amelyek a játékban várnak rád.

A játék első pillantásra városépítő szimulátornak tűnhet. De a benne rejlő feladatok sokkal szélesebb körűek, mint a város építése. A sikeres fejlődéshez folyamatosan feltöltenie kell erőforráskészleteit, amelyek egy része esetleg nem található meg települése környékén, vagy akár teljesen hiányzik a kontinensen.

A bányászat megköveteli, hogy telepeket hozzanak létre barátságtalan helyeken, például egy sivatag közepén. Ebben az agresszív környezetben megfelelő körülményeket kell teremteni az ilyen városokban élő emberek életéhez.

A városok mindegyike a semmiből épül fel, és az evolúció során végig kell haladnia egy kis faluból a technológiailag fejlett metropoliszig.

A

Playing Cities XL elég nagy kihívás lesz, mivel minden városra kellő figyelmet kell fordítania, és meg kell győződnie arról, hogy azok tökéletes egyensúlyban vannak, hogy minden úgy működjön, ahogy kell.

Figyeljen az úttervezésre. Ez fontosabb, mint amilyennek látszik. Még a legnagyobb gyártóüzemek sem tudnak teljes kapacitással működni, ha logisztikai nehézségek adódnak. A lakosság annak sem fog örülni, ha a várost folyamatosan korlátozzák a forgalmi dugók.

városlakó játszik fontos szerepet a játékban. Építsenek elegendő intézményt, ahol az emberek tanulhatnak. Hozzon létre szórakoztató központokat, ahol a lakosok pihenhetnek munka után.

A játékban többféle ház található. A város minden kerületének megvan a maga jellegzetes épülete. Az embereket végzettség szerint rendezik be. Minél képzettebbek a bérlők, annál kényelmesebb életkörülményekre lesz szükségük. Meglehetősen furcsa döntés, de láthatóan a megfelelő fejlesztők számára úgy tűnt.

A játék hosszú ideig elfoglalhatja Önt. A földgömb nagy, sok kontinens van, és nem lesz könnyű mindent felépíteni.

A városok nem különböznek túlságosan egymástól. Idővel észreveheti a jó döntéseket, és a jövőben felhasználhatja azokat új települések tervezése során.

A fejlesztők gondoskodtak azokról, akik saját maguk szeretnének módosítani a játékon. Van egy kényelmes beépített szerkesztő, amely lehetővé teszi szinte bármilyen ötlet megvalósítását.

Természetesen az interneten számos, a közösség által készített kész módosítást találhatunk. Néhány ilyen módosítás sokkal érdekesebbnek tűnhet, mint maga a játék.

A

Cities XL ingyenes letöltése PC-re sajnos nem fog működni. A játékot megvásárolhatja a Steam platformon, vagy nem a hivatalos webhelyen.

Telepítsd a játékot, az egész bolygó arra vár, hogy elkezdj játszani, és benépesítsd!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more