Könyvjelzők

Legsötétebb Dungeon

Alternatív nevek:
A

Darkest Dungeon nem egy közönséges tétlen rpg. Az ilyen műfajú játékokban leggyakrabban vidám rajzfilmes hangulat uralkodik, de ez nem egy ilyen játék. A hangulat itt rendkívül komor, depresszív, megfelelő zenei kísérettel.

A játék azzal kezdődik, hogy kapsz egy levelet egy távoli rokonodtól, amelyben egy titokzatos birtokot ír le, ahol egy másik dimenzióba vezető portált fedeztek fel, és hihetetlenül szörnyű misztikus események zajlanak. Nincs mit tenni, elmegyünk rendbe tenni a helyet, hogy megtudjuk, mi a sorsa a rokonnak, és az ember, hogy mi történt.

Amikor megérkeznek, azt tapasztalják, hogy a kastély környékét ellepte a kosz. Miután letelepedett a szomszédos városban, toborozzon egy csapat harcost, és kezdje meg a harcot az emberiség sorsáért.

Alakíts ki egy osztagot különböző osztályú harcosokból, hogy közelharci egységei, távolsági egységei és karakterei legyenek, amelyek támogatást nyújtanak a harcolóknak.

Nagyon sok osztály van a játékban:

 1. Régiségkereskedő
 2. Számszeríjásznő
 3. Harcos
 4. Vestal
 5. Geek
 6. Edző
 7. Savage
 8. Keresztes
 9. Sírtolvaj
 10. Muskétás
 11. Zsoldos
 12. Okkultista
 13. Lepra
 14. Rogue
 15. Önostorozás
 16. pestisdoktor
 17. Jester
 18. Pajzstörő

Minden osztály hét egyedi képességgel rendelkezik, de ezek közül csak négyet oldanak fel véletlenszerűen kezdetben. A szintek növekedésével a céh megnyitása után lehetőség nyílik a már megnyílt képességek fejlesztésére vagy újak elsajátítására. Emellett lehetőség lesz a páncélzat és a fegyverek fejlesztésére is a kovácsműhelyben. A kórházban pedig meg lehet majd gyógyulni a betegségekből, sőt bizonyos jellemvonásokat is ki lehet javítani. Az intézmények szolgáltatásai nem ingyenesek, meg kell válni az aranytól. Maguk az épületek is javíthatók, amihez különféle erőforrásokra lesz szükség.

Amikor elkezd játszani a Darkest Dungeonnal, rengeteg katakombát és kilométernyi katakombát kell felfedeznie a birtok körül. Előrehaladáskor legyen óvatos, amellett, hogy az ősi alagutakban élő gonosz szellemek hordáiból nyilvánvaló fenyegetés árad, még a dugulások is veszélyesek, a kitakarítás súlyosan megsérülhet. Egy talált könyv elolvasásával is elkaphat egy olyan betegséget, amelytől nem lesz könnyű megszabadulni.

A kazamatákban sok láda található, amelyek közül nem mindegyik van tele kincsekkel, előfordulhatnak kellemetlen meglepetések. Ezenkívül néha harcosok, elődei holttestébe és végtelen számú csapdába botlik.

Az egészség nyilvánvaló megőrzése mellett gondoskodnia kell a csapattagok érzelmi állapotáról. Végül is a szörnyekkel, nekromantákkal vívott végtelen csaták és a kazamaták nyomasztó légköre nem a legjobb hatással van a pszichére. Időben vissza kell térni a városba, hogy enyhítsük a stresszt egy kocsmában vagy egy templom látogatásával. Ellenkező esetben a harcosok megőrülhetnek, ami a halálukhoz vezet.

A csaták lépésről lépésre, csapatonként zajlanak, a csapások sorrendje a gyorsaságtól és a kezdeményezéstől függ.

A játék nagyon érdekes, ne legyen lusta olvasni, és élvezni fogja a szemed előtt kibontakozó történetet.

A

Darkest Dungeon ingyenes letöltése PC-re sajnos nem fog működni. De a játékot gyakran jó kedvezménnyel értékesítik a Steam játékplatformon vagy a hivatalos webhelyen.

Kezdje el a játékot, és merüljön el a mocsok által sújtott világ komor atmoszférájában hosszú órákra, hogy megtudja a főszereplő sorsát!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more