Könyvjelzők

DEFCON

Alternatív nevek:
A

DEFCON egy nagyon szokatlan stratégiai játék. PC-n játszhatod. Kiváló minőségű grafika, de nagyon szokatlan leegyszerűsített stílusban. A szinkronjáték jól sikerült, a zene meditatív.

A legfiatalabb játékosok ne játszanak DEFCON-nal, mert a játék elég erőszakos, bár nem tartalmaz véres jeleneteket.

A játék visszarepít a hidegháború idejébe, és lehetővé teszi, hogy megtudd, mi történne, ha a válság valódi nukleáris összecsapássá fajulna.

Az egyik hadsereg tábornokává válsz a játék idejére, a feladatod az ellenséges országok polgári lakosságának elpusztítása nukleáris fegyverek segítségével.

  • Hatékony atomcsapás-stratégia kidolgozása
  • Ügyeljen arra, hogy megvédje országa lakosságát a megtorló támadásoktól
  • Vezesse a flottát és a légierőt a stratégiailag fontos koordináták eléréséhez
  • Szövetségeket köss baráti nemzetekkel, hogy a lehető legrövidebb időn belül legyőzd az ellenséget

A játék nem jött létre magától, a fejlesztőket a War Games film ihlette. A filmmel ellentétben ebben az esetben nem vagy külső szemlélő, és közvetlenül befolyásolhatsz mindent, ami történik.

Az előtted álló feladat nem könnyű, mert nem hiába hiszik, hogy egy nukleáris összecsapásban nem lehetnek győztesek.

Íme néhány tény, mielőtt elkezdené játszani a DEFCON-t.

Az első atombombát 1945. július 16-án tesztelték a sivatagban, Alamogordo közelében, Új-Mexikó államban (USA), ami lehetővé tette Amerika számára, hogy később megnyerje a második világháborút az akkoriban rendkívül militarizált Japán felett. De az ár óriási volt, az augusztus 6-i Hirosima és augusztus 9-i Nagaszaki elleni támadások során sokan meghaltak, és nem mindenki volt katona.

Lényegében a nukleáris fegyvereket a kölcsönös megsemmisítést garantáló tényezőként hozták létre, és ennek meg kell akadályoznia az összes felet az összecsapásoktól.

De a játék által bemutatott esetben ez nem működött, és ezért állsz szemben egy rendkívüli nehézségű küldetéssel. Olyan fontos ügyben, mint a választott ország megmentése a teljes pusztulástól, jobb, ha nem követ el hibákat. A játék elején található rövid oktatóanyag segít megérteni az irányítást, mielőtt tömeges halálesethez vezetne az ország lakossága körében, ahol játszol.

Pontokat kapsz az ellenséges lakosság elpusztításáért. Ez lehetővé teszi a diplomácia aktívabb használatát, mert a szövetségesek csak akkor sietnek a segítségedre, ha biztosak a győzelmedben. A lakosság veszteségei éppen ellenkezőleg, vereséget hoznak. Ne gondolja, hogy a lakosság veszteségei teljesen elkerülhetők. Az ilyen mértékű ellenségeskedés során minden félnek nehéz dolga lesz. Győződjön meg arról, hogy az ellenség veszteségei nagymértékben meghaladják az Ön veszteségeit, és győztesen kerüljenek ki a harcból.

DEFCON ingyenes letöltés PC-re, sajnos erre nincs lehetőség. A játékot a Steam portálon értékesítik, vagy a fejlesztő webhelyén vásárolhat.

Ha kíváncsi, hogy mi fog történni egy nukleáris apokalipszis esetén, de nem az a szándék, hogy az egész bolygót elpusztítsa, akkor telepítse ezt a játékot!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more