Könyvjelzők

Far cry 5

Alternatív nevek: Far cry 5

Far Cry 5: a hit kultusza.

The Far Cry 5 elsőszemélyes lövöldözős játék, amelyet 2018 elején jelentettek be, a társadalmilag aktív játékosok elméjét váltotta fel. A következő Far Cry sorozat forgatókönyve több évvel, és a tervezett kibocsátás előtt sokáig fejlődött. A társadalom azonban a jelenlegi politikai problémákkal való kapcsolatát látta: az Egyesült Államok elnökének megválasztása, Nagy-Britanniából való kilépés az EU-ból. És bár ez csak az újságírók trükkös megjegyzése, valójában nem volt politikája. Különösen Dan Hay író elismerte, hogy nagyban befolyásolta a szeparatizmus ötletei. Gyermekkora és ifjúsága alatt a két ország hidegháborúja és az állandó terrorista támadások miatt aggódott.

To a játékosoknak, kezdve a Far Cry 5 játékot, érezni a valóságot, ami történik, Dan meg akart írni egy megbízható szkriptet. Ehhez két hétig a fejlesztési csapat Montanába ment. Tanulmányozták az élet, az ideológia, a vallásosság, az értékek és a lakosság akaratlanságának ritmusát, amit valaki más a szokásos módon zavarott. Ezt az állapotot később az események fejlesztésének alapjául vette. Az eredmény egy aktuális, jól átgondolt játéktermék volt, hogy hogyan alakult egy szekta egy csendes paradicsomban, amely úgy döntött, hogy a világ vége jön. Bár az ötlet nem eredeti, teljesen egybeesik azokkal a dogmákkal, amelyeket az ilyen szervezetek betartanak.

Amikor a vezető grafikonvonalat megnyitották, a fejlesztők kérelmet nyújtottak be azon állampolgárok részéről, akik kifejezték, hogy a fanatikusok, mint antagonisták muszlimként kerülnek bemutatásra. Igaz, ezt a hangot bírálták, és minden változatlan maradt, ami érthető, tekintettel a projektbe ágyazott eredeti ideológiára.

Fiktív, de ilyen reális világ.

A bejelentés után sokan álmodnak, hogy letölthetik a Far Cry 5-öt, és felveszik a seriff helyettesét. Arról van szó, hogy cselekedjen, segítve a törvény erőit és rendet adjon át egy ügyet.

A cselekedetek Hope fiktív városában bontakoznak ki, ahol az önbecsülésű radikális próféta, Joseph Sid bejelenti, hogy megmenti az embereket a tüzes hyénából. A lakosság elméjébe zavart és félelmet kelt, azért, hogy vonzza őket a társadalom „Eden kapuja” soraiba. Csak azok, akik csatlakoztak, megmentésre kerülnek, de nem számít sok az önkéntes akaratra, és minden eszközt használnak. És ha valaki aktívan ellenáll, a lélek „megmentésre kerül” az akarata ellen egy egyszerű lövéssel a fejre, természetesen egy heves ima és feloldás után. Amikor Sid átkerült a szavakról a fenyegetésekre, megpróbáltak megérteni vele. De amikor a fenyegetéseket erőszakos támadások váltották fel, az emberek, akiket megszakítatlanok maradtak, elkezdték aktívan harcolni a szektánokkal.

A Far Cry 5-ben játszani kezdve, a segédszeriff szerepében az, hogy letartóztassa a szekta szervezőjét, aki apját hívja, és az ő követőinek testvéreit és "Bulletinjeit". Ezek közül különösen aktívak:

  • Jacob, nyugdíjas tiszt, most már saját fegyveres egységét oktatja.
  • Fate egy jó szamaritánus nőt ábrázol, aki az emberek éberségét állítja, és kényszeríti Sidet.
  • John az ügyvédi pozíciót használva, egy nagy földterületet vásárolt a szekta számára a Hope városa közelében.

De az iPlayer Far Cry 5 ellenállásának soraiban bátor hősök vannak:

  • Pastor Jerry, a pap, aki tanúvá vált, a nyáj részeként átment az "Éden kapu" vezetőjéhez.
  • Nick Paradise pilóta és a szekta tagja, aki úgy döntött, hogy saját gyermekei kedvéért hagyja őt.
  • Mary Fairgrave a szektánok egyik áldozata. Ő a szeretője a "Szerelem szárnyai" cukkini, ahol vér volt, beleértve az apját.
 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more