Könyvjelzők

Gloomhaven

Alternatív nevek:
A

Gloomhaven egy másik társasjáték-port. Ez az állítás igaz, ugyanakkor nem teljesen. Ön előtt nem egy másik RPG millió hasonló. A játék grafikája elég jó az ilyen típusú játékokhoz, és nem okoz panaszt. Minden nagyon szép és hangulatos. A szinkronjáték és a zenei kíséret tökéletesen kiegészíti a jó képet.

A játék elsősorban abból a szempontból szokatlan, hogy egy társasjáték teljes és szó szerinti átvitele a PC-re.

Itt nincs kocka, minden akciót a kártyajáték határoz meg.

A játéknak jó cselekménye van, függőséget okoz, és nehéz lesz elszakadni tőle.

Gloomy Bay egy kikötőváros nagyon színes lakossággal. Kereskedők és templomok vannak benne, ahol áldást kaphat.

Itt létre kell hoznod saját zsoldos céhedet a Gloomhaven játékhoz.

Különböző osztályúak lehetnek:

  • Fighters
  • Tolvajok
  • Varázslók
  • Gyógyítók

Az osztag összetételét te határozod meg. Jobb, ha nem viszel magaddal négynél kevesebb harcost. De a nagy leválás nem fog előnyt jelenteni a feladatok elvégzésében. Ebben az esetben az ellenségek száma is növekedni fog.

Az osztag minden tagjának saját egyedi kártyakészlete van. Minden kártyán két mező van, felső és alsó. Mindegyik mező egy adott műveletet tartalmaz. Például támadás vagy képesség felhasználása. Kiválaszthatja, hogy a műveletek közül melyik illik legjobban a helyzethez.

Az élet forrong a városban, és gyakran előfordulnak városi események, amelyek szöveges mini küldetések. E küldetések teljesítése leegyszerűsíti, vagy éppen ellenkezőleg, megnehezíti a következő feladatot.

A cél felé haladva az utazás megrekedhet a történelemben. A játékban ezt közlekedési balesetnek hívják. Némileg hasonlítanak a városi rendezvényekre, ezek is mini küldetések. A városi incidensekhez hasonlóan megkönnyíthetik a feladatot, de ellehetetleníthetik annak teljesítését is.

Dungeons a legérdekesebb a játékban. Ezeket a helyeket szobáról szobára felfedezve aranyat, tapasztalatot hozol, és hasznos tárgyakat szerezhetsz a megtalált ládákból.

A harci rendszer összetett. A kártyákat a csata során használják. Minden egységhez két kártyát választasz. Ezeknek a kártyáknak más kezdeményezésük van. A harcos megkapja az elsőként választott kártya kezdeményezését.

Összesen minden harcosnak 12 ilyen lapja van. A lejátszottakat a dobópakliba helyezik. Amikor a kártyák elfogynak, ennek a karakternek pihennie kell, vagy folytatnia kell a cselekvést az egyik kártya elégetése árán.

Pontosan ki kell számítanod a mozdulatokat, és különféle taktikákat kell kipróbálnod.

Emellett az osztag tagjai által használt felszerelés befolyásolja a támadóerőt.

Ha nem sikerült teljesítened a feladatot, akkor vigaszdíjként a kapott arany és tapasztalat nálad marad, amivel egy kicsit erősebbé teheted a céhedet.

Lehetőség van saját forgatókönyv létrehozására és más játékosok meghívására is. Vagy csatlakozzon valaki más játékmenetéhez meghívással.

A

Gloomhaven sajnos nem tölthető le ingyen PC-re. De könnyedén megvásárolhatja a játékot a Steam piacon vagy a hivatalos webhelyen.

A játék nem könnyű és nem mindenki bírja, ha sikerül, megtudod, ha most kezdesz el játszani!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more