Könyvjelzők

Halo Wars

Alternatív nevek:
A

Halo Wars egy klasszikus valós idejű stratégiai játék. A játék még 2009-ben jelent meg konzolon, népszerű volt. Körülbelül egymillió példány kelt el belőle, a kritikusok elég melegen beszéltek a játékról. De mivel csak egy nem a legelterjedtebb konzolon jelent meg, elég gyorsan elfelejtették a játékot.

Néhány év elteltével a Microsoft úgy döntött, hogy elkészíti a remastered verziót. Közvetlenül előtted van. A grafika jelentősen javult, és nem kiált panaszokért. A játékban a zene is jó, talán valaki még néhány számot is szeretne felvenni a lejátszási listájára. A játék ezúttal azonnal megjelent PC-re, ami szerintem helyes döntés volt a fejlesztők részéről.

A Halo Wars játék előtt ki kell választanod egy frakciót.

Frakció itt nem sok:

  • Emberek
  • Covenant
  • Árvíz

Mindegyiknek megvan a maga történetkampánya, így érdemes legalább háromszor végigjátszani.

A

szövetség egy ősi előfutár szuperfegyvert használ, és az emberiség elpusztításával fenyeget. Emberi oldalról az Egyesült Nemzetek Tanácsa parancsnoksága alatt álló magányos hajó, a Spirit of Fire áll vele szemben. A hajó bónuszaként három spártai szuperharcos áll majd a rendelkezésére. Az özönvíz egy idegen szervezet, egy vírus, amely megfertőzte a nagy karmokkal és puskákkal felfegyverzett gyalogságot. Az özönnek rendkívül veszélyes fertőző lényei is vannak, amelyek más frakciók egységeit is megfertőzhetik.

Ezenkívül a frakciók különböznek a harci egységekben és a kezdeti erőforrásokban.

A játék nehézsége nem túlzó, de ne számíts könnyű sétára sem. Még az átlagos nehézségi szinten is valószínű, hogy néhány pályát többször kell újrajátszanod ahhoz, hogy az összes feladatot elérd.

Gyenge az egységek intelligenciája, ha nagy csoportban mozogsz, jobb, ha minden incidens nélkül történik. Ellenkező esetben a legkisebb akadály is leküzdhetetlen akadályt képezhet az úton, és megzavarhatja terved megvalósítását.

A játék történetkampányai jól meg vannak írva. A Halo univerzum rajongói ezt különösen értékelni fogják. A játék és a humor egyes jelenetekben nem játék nélküli, a Serina on the Spirit of Fire nevű mesterséges intelligencia szórakoztat a legjobban.

A harci egységek sokfélesége meglehetősen nagy, vannak gyalogság, földi harcjárművek és repülőgépek. Mindegyik egység javítható. Számos módja van a fejlesztésnek, döntse el, hogy a módosítások közül melyik felel meg a legjobban a feladatnak.

Ahhoz, hogy néhány harci egységet létrehozhass és használhass a játékban, ehhez megfelelő tábornokokkal kell rendelkezned.

A játékot szó szerint áthatja a Halo minden szelleme, ha szereted ezt a sorozatot, akkor a játékot nem lehet kihagyni, főleg, hogy a Microsoft nem olyan gyakran hódol a jó stratégiáknak.

Halo Wars letöltés ingyen PC-re, sajnos nem fog működni. De a játék megvásárolható a Steam piacon. Ráadásul a játék nagyon kevés pénzbe került a megjelenés után, és most az ára jelentősen csökkent.

Telepítsd a játékot most, hogy újra megtaláld magad a sok játékos által kedvelt Helo univerzumban!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more