Könyvjelzők

otthoni világ

Alternatív nevek:
A

Homeworld az egyik első űrstratégiai játék, amelyben a teret valóban háromdimenzióssá tették. Az újrakiadás grafikája jelentősen javult és továbbfejlesztett. A hangon nem kellett változtatni, már minden elég jó szinten volt.

Játék a higari nevű humanoidok fajáról, akik nagyon hasonlítanak az emberekhez. Az evolúció során megtanultak űrhajókat építeni és kimentek az űrbe. Ott sok intelligens civilizációval találkoztak a fejlődés különböző szakaszaiban. Egyikük, Bentussi a Core nevű hatalmas műtárgyat birtokolta, amely egy eltűnt előfutárból maradt meg. Ez a műtárgy lehetővé tette zászlóshajójuknak, hogy szubűralagutat nyisson, és azonnal hatalmas távolságokra mozogjon. Ez a civilizáció segített a higarjáknak elsajátítani egy kis ugrás technológiáját, amely lehetővé tette számukra, hogy sokkal gyorsabban mozogjanak az űrben.

Néhány évtizeddel később háború kezdődött a galaxisban a semleges rendszerekért, melynek eredményeként a higarik hatalmas veszteségek után több tucatnyi világra osztódtak. A béke elérése érdekében létrehozták a Népek Unióját, amelynek minden vitát meg kellett volna oldania, de ez nem működött, és még pusztítóbb háborúhoz vezetett. A harcok során kiderült, hogy a második nagy műtárgy, a Bentussi magja, Higaryan kezében van. Ám a kedvezőtlen események láncolata miatt a Magot szállító hajó lezuhant egy lakatlan bolygón.

A legénység túlélő tagja generációkon keresztül újraalkotta a technológiát, és egy kis nemzetet alkotott ezen a bolygón. Miután újra beléphettek az űrbe, szerencséjük volt megtalálni a Magot a szülőföldjük, Higar világának térképével. Úgy döntöttek, hogy utazást tesznek, és visszatérnek szülőföldjükre.

Ebből a célból épült egy hatalmas hajó, az Anya, vezetésére Karen lányt jelölték ki, akinek az elméje az irányításhoz kapcsolódott, ami a hajó részévé tette.

Ezen az úton segítened kell neki, hogy utat mutasson egy távoli cél eléréséhez.

Az egész játék 16 ugróküldetésből áll.

Minden helyen erős ellenséggel találkozhatsz. Mindegyiket egyenként le kell győzni.

Az anyahajóban minden megtalálható, ami a győzelemhez kell. A játék során megkapod a hiányzó erőforrásokat és technológiákat.

  • Új hajók építése
  • Bányászati erőforrások a közeli bolygókról
  • Technológiák kutatása és új hajótervek létrehozása

A fő történet küldetésen kívül további küldetéseket is választhatsz. Ezen mellékküldetések mindegyikének teljesítése segít a flotta megerősödésében, vagy meggyengíti ellenségeit.

Lehet, hogy először kicsit furcsa a 3D-s térben navigálni, de idővel megszokja.

A csaták alatti aktív szünet lehetővé teszi, hogy megtervezze flottája akcióinak sorrendjét a csatatéren.

A hadihajóknak sok osztálya létezik a hatalmas cirkálóktól a kis manőverezhető vadászgépekig.

Az ellenség legyőzése után ne rohanjon az ugrással. Gyűjtsd össze az ellenséges flotta maradványait, tanulmányozd a technológiákat, javítsd és modernizáld hajóidat.

A

Homeworld ingyenes letöltése PC-re sajnos nem fog működni. A játékot megvásárolhatja a Steam platformon vagy a hivatalos weboldalon.

Indítsa el gyorsan a játékot, a Higari civilizáció nem lesz képes életben maradni az Ön útmutatása nélkül!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more