Könyvjelzők

Mana legendája

Alternatív nevek:
A

Legend of Mana a 2000-es években az egyik játékkonzolra kiadott akció-rpg játék remasterelt változata. A játék nagyon szép pixel grafikával rendelkezik, szinte minden helyszín egy műalkotás. A remaster verzió kiadásához nem történt gyökeres változtatás, a textúrák méretét növelték, és a háttér animációin is történtek kisebb változtatások. Ennek ellenére a játék szebbnek tűnik, mint sok modern projekt, és hasonlít egy mesekönyv animált színes illusztrációira.

A történet azzal kezdődik, hogy a világ gabelájáról mesélnek majd, amikor egy varázslatos forgószél szó szerint elsöpört mindent a földgömb felszínéről, és feloldotta a levegőben. De fennmaradt néhány műtárgy, amelyek manát tartalmazó, fagyott emlékek. Az egyik falióra műtárgy kiesett a forgószélből és a földre esett, és így jelent meg a ház, mert a műtárgy egy hangulatos otthon emlékét tartalmazta. De a ház nem volt üres, ezért egy hős a földre zuhant, akinek képében helyreállítja az elpusztult világot.

Mielőtt a Legend of Mana, játékkal játszol, ki kell választanod a karaktered nevét és nemét. Egy álomban hősöd a mana istennőjéről fog álmodni, aki megkér téged, hogy találd meg, de nem hagy nyomot, hogyan csináld. Ha elhagyja a házat, egy fúróval találkozik, ez egy lény a növények nemzetségéből. A Borer ad egy másik műtárgyat, amelyet a térképre helyezve helyreállítod az elveszett világ teljes régióját lakóival együtt. Ezt követően menj a helyreállított földre, és hajtsd végre azokat a küldetéseket, amelyeket a helyiek adnak neked. A játékban önmagában nincs fő történetszál, de egészen más jellegű apró feladatok elvégzése közben itt-ott belebotlik a történet egyes részeibe. A helyreállított területek mindegyike tartalmaz egy műtárgyat, amelynek megtalálásával egy másik területet is visszaállíthatsz. Rendezd el a mentett földeket a térképen saját belátásod szerint, minden játékos saját egyedi világot kap.

Minden feladat rögzítve van a naplóban, de nem tartalmaz részleteket, ezért vagy emlékezni kell erre, vagy le kell írni.

A feladatok nagyon különbözőek lehetnek:

 • Segítség a családi problémák megoldásában
 • Tanuljon meg egy ismeretlen nyelvet
 • Segíts az iskolásoknak
 • A szerelmesek közötti kapcsolatok javítása
 • Vagy keresd meg és büntesd meg a gazembereket

És ez csak egy kis lista. A játék csak sok a legváratlanabb feladatok közül.

Nem csaták nélkül.

A harcrendszer, bár sok különböző trükköt és kombinációt tartalmaz, ennek ellenére lehetővé teszi, hogy apró ütésekkel szerezzen ellenséget, ami megakadályozza, hogy a gazember válaszként megtámadjon. Csak akkor lesz nehéz, ha több ellenség van, vagy ha egy főnökről van szó, aki képes megakadályozni a sebzést.

A fegyverek kínálata meglehetősen nagy.

Itt van:

 1. Tőrök
 2. Kardok
 3. Személyzet
 4. Axes
 5. Kalapácsok
 6. Nunchaku

Minden fegyvernek megvan a maga meglehetősen gazdag trükkarzenálja.

Bármelyik fegyver javítható-vel, de várnod kell, amíg kinyitod a kovácsot. Rögtönzött anyagokból is készíthet benne tárgyakat.

A hátsó udvarban talál egy beszélő fát, amely segít a gyümölcstermesztésben. Nemcsak az egészséget vagy a manát pótolhatják, hanem megváltoztathatják a hős tulajdonságait is.

A fináléban a Mana Sword-ot fogod a kezedbe, hogy megküzdhess a főfőnökkel. A fejlesztők nem fognak rohanni, hogy belépjenek a végső csatába. A játék hatalmas, ne rohanj búcsút venni tőle, teljesítsd a feladatokat és élvezd, hogy ebben a varázslatokkal teli színes világban lehetsz.

Legend of Mana ingyenes letöltés, sajnos nem fog működni. De megvásárolhatja a játékot a Steam játszótéren vagy a fejlesztők hivatalos webhelyén.

Telepítse a játékot most, hogy elmerüljön egy gyönyörű mesevilágban, ahol még az ellenségek is nagyon aranyosak és néha még viccesek is!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more