Könyvjelzők

Manor Lords

Alternatív nevek:
A

Manor Lords egy nagyon valósághű valós idejű stratégiai játék. Grafika a játékban e műfaj legjobb képviselőinek szintjén. A szinkronszínészet kiváló minőségben történik, a zene ízlésesen válogatott és nem fárad el az idő múlásával.

Hagyományosan a játék elején egy rövid oktatóprogram során mutatják meg, hogyan kell kommunikálni a felülettel. Ezután önállóan kell felépíteni egy stratégiát, amely kis települése sikeréhez vezet.

Középkori lordnak lenni nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Főleg, ha jó uralkodóvá akarsz válni az alattad lévő emberek számára. A játék során lehetőséget kap ennek ellenőrzésére.

Az itt leírt cselekmény a Kr.u. 14. században játszódik egy Frankföld nevű területen.

Ha csak néhány vagon van tele telepesekkel az Ön parancsnoksága alatt, meg kell próbálnia egy kis falut alapítani, majd az akkori időkhöz elég nagy város méretűvé fejleszteni.

A település életének több területét kell egyszerre irányítania:

  • Fedezze fel a környező területeket erőforrásokért
  • Szerezzen be elegendő követ, fát és élelmet, hogy a falu növekedjen
  • Keress termőföldet, amely alkalmas gazdálkodásra, és vetd be a földeket
  • Tanuljon új technológiákat, ez lehetővé teszi a termelés fejlesztését
  • Laktanyák és edzőtáborok felállítása harcosok képzésére

Amint ebből a listából könnyen megérthető, nagyon nehéz lesz mindent nyomon követni, de idővel bizonyos folyamatok automatizálása lehetséges lesz.

A fejlesztők arra törekedtek, hogy a játékvilágot és a lakók életét a lehető legközelebb tegyék az akkori emberek valós életéhez. Amikor a település megépül, a központi téren piac lesz, ami akkor még a dolgok rendje volt. A lakó- és kézműves utcák minden irányban eltérnek tőle. Rendezd el tetszés szerint az épületeket anélkül, hogy a játéktér rácsához lennének kötve, tetszés szerint forgasd el őket az utcákról alkotott elképzelésed szerint.

Tanulj új mesterségeket, a kovácsolástól a méhészkedésig rengeteg van. A településen minden termelt haszonnal értékesíthető.

Minél sikeresebb lesz a városod, annál inkább hajlandóak lesznek erőszakkal elvenni az egészet. Ügyeljen a védelemre. A vasvillával és kaszával felfegyverzett parasztok nem harcolnak túl hatékonyan. Katonai osztag kialakításához laktanyákat, kiképzőtáborokat építsenek, ahol a katonai ügyekre alkalmas fiatalemberek képezhetők ki.

A csaták valós időben zajlanak. A harcrendszer nem túl bonyolult, inkább gazdasági stratégia, mint katonai. De előfordult, hogy akkoriban egyáltalán nem lehetett katonai ügyeket nélkülözni a gyakori harcosok és rablóbandák miatt.

A játékban évszakok váltakoznak. Télen a Manor Lords játékkal játszani nem könnyű, különösen, ha a városod előző nap csatába keveredett, és súlyos veszteségeket szenvedett. A télre jobb előre felkészülni, különben nehéz lesz veszteség nélkül túlélni.

Manor Lords letöltés ingyen PC-re, sajnos nem fog működni. A játék megvásárolható a Steam platformon vagy a fejlesztő hivatalos weboldalán.

Ha szeretnél középkori úrrá válni egy rendkívül valósághű szimulációban a játék idejére, telepítsd a játékot azonnal!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more