Könyvjelzők

northgard

Alternatív nevek:

Northgard valós idejű stratégia. Ez a játék nem jellemző erre a műfajra. Gyors tempójával a játék hasonlít a körökre osztott stratégiákhoz. Ha szereti a lassú haladást anélkül, hogy állandóan a térképen kellene mozognia a másodpercek töredékei után, amelyek elválaszthatják a győzelmet a vereségtől, akkor élvezze a játékot. A csaták mechanikája itt nem annyira fejlett. A fejlesztők nagyobb figyelmet fordítottak a fejlesztésre, mint a hódításra.

A játék elején a viharba esett Drakkarod lezuhan egy kis szigeten. Ezután kezdődik a terület feltárása és gyarmatosítása.

Mielőtt a Northgarddal játszol, ki kell választanod egy megfelelő klánt.

Összesen tíz van belőlük:

 1. Eikturnir szarvas
 2. Heidrun kecske
 3. Fenrir wolf
 4. Hugin és Munin holló
 5. Bjarki Medve
 6. Slidrug tanny kan
 7. Swafnir kígyó
 8. Nidhogg sárkány
 9. Svadilfari ló
 10. Lingbakr kraken

Mindegyik klánnak megvannak a maga sajátosságai és saját vezetési stílusa. Például egy szarvas esetében ezek bónusz erőforrások a játék elején, egy sárkánynál pedig áldozatok és rabszolgák. Ha választasz, az egyes klánokról többet olvashatsz. Érdemes az elején erre időt szánni, mert később már nem lehet ezen változtatni.

Elég sokféle erőforrás található a játékban. A főbbek az élelmiszerek, a fa és a kő. A fát épületek építésére és télen fűtésre használják. A kőre házak és laktanyák korszerűsítésekor van szükség. És hogy mihez kell az étel, azt mindenki olyan jól tudja. Egy jó tanács: az élelmiszertermeléshez jobb, ha előnyben részesítjük a vadászatot. A vadászatnak télen nincs büntetése, rendszeres, egyenletes táplálékellátást hoz.

Ezek a legfontosabb források, de van még sok más is, például aranyérmék.

Figyelemmel kell kísérnie a dolgozók boldogságszintjét is, ez a paraméter nagyban befolyásolja a népesség növekedését. Amint a boldogság szintje nullára vagy az alá csökken, nem számíthatunk a parasztok számának növekedésére, és a munkások termelékenysége jelentősen csökken. Ennek kijavításához kellő időben hozzon létre társadalmilag jelentős épületeket.

Bármely egység alkalmas a térkép felfedezésére, de vigyázz, ne kerülj túl közel a vadon élő állatok odúihoz, mert némelyikük veszélyes. A terület feltárása után gyarmatosítást végezhet, ez lehetővé teszi birtokai bővítését.

Nagyon fontos a legenda tárgyainak felfedezése, ha elegendő ilyen helyet talál, akkor ezek tanulmányozása még gyorsabb út a győzelemhez, mint a hadművészet fejlődése.

A játékban sokféleképpen lehet győzelmet elérni.

 • Gazdaságilag.
 • A tudomány fejlesztése.
 • Bizonyos számú Hírnévpont megszerzése után.
 • Katonai, ha sikerül minden ellenfelet legyőzni.

Eldöntheti, hogy melyik mód tetszik a legjobban.

A játék harcrendszere nem túl bonyolult, a fejlesztők nem a hódításokra helyezték a hangsúlyt. Ezen túlmenően, ha hosszú ideig tartózkodik egy hadsereg távol a területeitől, az rontja a hadsereg statisztikáit.

Northgard letöltés ingyen PC-re, sajnos nem fog működni. A játékot megvásárolhatja a Steam játékportálon vagy a hivatalos weboldalon.

Kezdje utazását és szerezzen tekintélyt a viking klánok között! Telepítse a játékot azonnal!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more