Könyvjelzők

régi világ

Alternatív nevek:
Az

Old World egy történelmi stratégia, amely első pillantásra civilizációnak tűnik, de annak ellenére, hogy ebben a műfajban minden játék hasonló, sok különbség van. Ha a civilizáció felületesen érint minden korszakot a kőkorszaktól napjainkig, akkor ez a játék az ókor korszakára összpontosít, és eléri a korai középkort. A leszűkített időkeret lehetővé teszi a történelem e korszakának teljesebb és részletesebb bemutatását. Annak ellenére, hogy a játékot egy kis csapat fejlesztette, a grafika minősége nem kielégítő. A hangkíséret minden dicséretet megérdemel, a zene nagyon jól van megválasztva, ami szokatlan egy stratégiai játéktól.

Az Old World játék megkezdésekor kiválaszthatod az uralkodó nemzetét, nemét és megjelenését.

nemzet a hetedik játékban:

  • Asszíria
  • Babylon
  • Karthágó
  • Egyiptom
  • Görögország
  • Persia
  • Róma

Mindegyiknek megvannak a maga erősségei és gyengeségei, bármelyiket választva bölcs gazdálkodással a korszak legerősebb civilizációjává válhat.

Ezután létrehozunk egy forgatókönyvet, kiválasztjuk a nehézséget, a barbár törzsek reakcióját és a háború ködének jelenlétét. A játékban nincs kampány, és nem is lehet.

Ezután kezdődik a tényleges játék. Először egy telepes áll a rendelkezésedre, akinek várost kell alapítania az általad választott helyen. A játékban szereplő városokat nem mindenhol lehet építeni, csak stratégiailag jó elhelyezkedésű pontokon, aminek van értelme. Idővel a városok bővíthetők. Magában a városban csak néhány épület és egység áll rendelkezésre építésre. A legtöbb épület a városon kívül épül fel, ez a település természetes növekedését adja a környező területek felé.

A civilizációval ellentétben itt az országodban van egy uralkodó, aki a trónon ül, és van statisztikája és még egy bizonyos karaktere is. Ha a játék által szimulált helyzetekben hoz döntéseket, befolyásolhatja, hogy milyen lesz – kegyetlen vagy kedves. Ha kegyetlen, az sikeresebbé teheti a hódításban. Vagy a vezető erőssége a diplomácia, a kereskedelem és az Ön által választott egyéb tevékenységi területek.

A játék meglehetősen hosszú időszakot ölel fel, természetesen egyetlen személy sem fogja tudni végig uralni az országot. Uralkodó dinasztiát alkotsz, ehhez gondoskodnod kell a leszármazottak neveléséről, és időben házasodni kell úgy, hogy a szomszédos államok uralkodóinak örökösei vagy a helyi arisztokrácia közül választasz párat. A vallás is jelen van a játékban, például ha az uralkodó férje vagy felesége más vallási nézeteket vall, akkor az országodban két vallás élhet együtt, vagy akár több is.

Olvasnod kell a játékban, de érdekes és nem fog túl sok időt igénybe venni.

Nincs automatizált konstrukció a játékban, bár valószínűleg később frissítésekkel bővül majd. Jelenleg azonban rendszeresen időt kell fordítania arra, hogy megfelelő utasításokat adjon ki az alkalmazottaknak.

Old World ingyenes letöltés PC-re, sajnos nem fog működni. De a játék meglehetősen olcsón megvásárolható a Steam játékplatformon vagy a hivatalos webhelyen.

Kezdj el játszani most, hogy egy kis szünetet tarts a modern világ aggodalmaitól, és merülj el az ókor korszakában!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more