Könyvjelzők

Bitang

Alternatív nevek:
A

Stray egy nagyon szokatlan játék, amelyet csak feltételesen lehet szimulációnak vagy RPG-nek minősíteni. Ez bizonyos mértékig egy macska vagy egy macska valódi szimulátora, ahogyan szereted gondolni. Az állat neme nincs kifejezetten feltüntetve a játékban. A grafika jó, de a textúrák egy része nem tűnik túl egyértelműnek, ez megbocsátható a játéknak, hiszen a világ egészének részletessége lenyűgöző. A zenei feldolgozás kiváló, a zene megfelelő hangulatot teremt, és a macska aranyosan dorombol bizonyos műveletek végrehajtásakor, mosolyra késztet.

Miután elkezdesz játszani a Stray-vel, sok fontos dolgod lesz.

  • futam
  • Ugrás
  • Sérült kárpitozott bútor
  • miau
  • Mentsd meg az értelmes robotok egész civilizációját a sivár léttől

A játék elején egy macska formájában vagy, aki az emberi civilizáció eltűnése után a város maradványait kutatja. Egy óvatlan ugrás után a játék hőse sok szinttel lejjebb esik, de nem hal meg, mert a macskáknak 7 életük van, hanem észhez tér és elindul a felsőbb szintekre a barátaihoz. A környéken barangolva azt találja, hogy ezt a helyet Vault City 99-nek hívják.

Először egy bi-12 nevű kis robotbottal fogsz találkozni, ami nagyon hasznos lesz a kalandjaid során, mivel lefordítja számodra a helyi lakosság beszédét macskanyelvre.

A menhelyen 99 humanoid robot lakik, amelyek évszázadok óta élnek ott, és mindenben az emberek életét próbálják utánozni. Nagyon vágyakoznak, és szeretnének a felső világban lenni az óceánon, érezni a szellő leheletét és megcsodálni a napfelkeltét.

Egy kicsi és rendkívül agresszív kalaprákfaj akadályozza meg az eltávozásukat. Ezek a lények a város elhagyatott negyedeiben élnek, és megpróbálnak szó szerint mindent felfalni.

A legendák szerint ez a faj mutált emberi mikrobákból fejlődött ki. Az evolúció egy bizonyos szakaszában ezek a kis szörnyek még fémet is elkezdtek enni, ami nem rosszabb, mint a rozsda. Éppen ezért komoly veszélyt jelentenek a robotokra.

A játéknak nincs mély filozófiai jelentése, de a cselekmény elég jól van megfogalmazva. Meghatónak tűnik egy macska, aki egy ember alkotta versenyt segít leküzdeni a nehézségeket.

A macska minden szokását nagyon pontosan közvetítik. Az animációk rendkívül valósághűnek tűnnek. Úgy tűnik, hogy a játék készítői órákon át tanulmányozták ezeket az állatokat. De ne gondolja, hogy ez egy szimulátor teljes cselekvési szabadsággal, ahol a végtelenségig felfedezheti a körülötte lévő világot. Minden mozgás és művelet biztosított. A fejlesztők egyértelműen meghatározták azoknak a területeknek a határait, ahová mehet, és azokat az objektumokat, amelyekkel interakcióba léphet. Nem mondanám, hogy különösebben kiábrándító. Ez a döntés tette lehetővé, hogy a főhős minden akcióját olyan valósághűen rajzoljuk meg és animáljuk meg.

A játék cselekménye lineáris, és nem fog látni semmilyen ágat és további küldetést, valamint sok döntőt. Ugyanakkor a játék rendkívül kellemes benyomást hagy maga után. Lehetőséget ad arra, hogy egy-két estét jó zene, a posztapokaliptikus világ gyönyörű tájai társaságában töltsön el, miközben egy cuki állatot irányítva megold egy összetett és felelősségteljes feladatot.

Kóbor letöltés ingyen PC-re, sajnos nem fog működni. A játékot a Steam Marketplace-en tudod megvásárolni.

A játék nem volt drága a megjelenés idején. Most gyakran kedvezményesen értékesítik, és sok pozitív érzelmet kelt egy kis díj ellenében. Már most elkezdheted a játékot!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more