Könyvjelzők

Túlélő Mars

Alternatív nevek:

Surviving Mars egy gazdasági stratégia és túlélési szimulátor a Marson. A játék grafikája kiváló. A szinkronjáték jól megválasztott zenével jó.

Mielőtt elkezdené a játékot, ki kell választania néhány fontos paramétert. Mindenekelőtt el kell döntenie, hogy a vörös bolygó gyarmatosítását célzó programok közül melyik csatlakozik. Ez befolyásolja a játék elején rendelkezésre álló erőforrások mennyiségét. Ezután válassz ki egy misszióvezetőt, akinek olyan tulajdonságai vannak, amelyekről úgy gondolod, hogy segítik őt feladatai teljesítésében.

Ezt követően a bolygó átvizsgálására irányuló erőfeszítéseket kell irányítani annak érdekében, hogy meghatározzák az optimális helyet az alapvető erőforrások forrásai közelében a sikeres túléléshez egy barátságtalan környezetben.

A játék legfontosabb erőforrásai négy típusból állnak:

  • Néhány helyen fémeket bányásznak a talajból
  • A betont és a vizet gleccserrepedéssel bányászják
  • Oxigén és elektromosság nyerhető a bolygó légköréből
  • Az élelmiszerek elsősorban növényi eredetűek

Ezek a fő források, vannak másodlagosak is, nagyrészt hulladékok újrahasznosításával nyerhetők.

A telepesek érkezése előtt fel kell készíteni a tábort érkezésükre. Az első hajó, amely leszállt a bolygó felszínére, egy robotokat szállító hajó. Kezelésével hozzon létre egy életre alkalmas tábort. Ehhez biztosítani kell a települést villany- és vízellátással, kupolát kell építeni, és oxigénnel kell feltölteni.

Ezen előkészületek után az első 12 telepes érkezik a bolygóra a vezető vezetésével. Ott kell lakniuk egy ideig, és ha minden jól ment, csak ezután érkezik meg az emberek nagy része.

A bolygó nem túl vendégszerető, porviharok vannak rajta, és 20 másodpercenként hullanak meteoritok, meteoroidok. Szerencsére a bolygó felszíne nagy, és elég kicsi az esélye annak, hogy ilyen ajándék érkezzen az alaptáborba.

Minden telepes rendelkezik egyéni képességekkel, és ha a megfelelő hajlamú embereket a megfelelő típusú munkára irányítják, az nagyban növelheti a hatékonyságukat.

Ha valamelyik forrás elfogy, ne essen kétségbe, a tábornak van egy kis készlete, ami nélkül is megteheti, bár nem sokáig.

Egy csípéssel bármikor kérheti, hogy szállítsák ki őket a Földről, és valószínűleg gyorsan megkapják, amire szüksége van.

Jobb, ha megpróbálja egyedül kezelni, és a helyszínen beszerezni, amire szüksége van. A legnehezebb dolog a fémek kitermelése lesz. A helyzet az, hogy ehhez az emberek közvetlen részvétele szükséges, és nem hajthatják végre robotok. Ez azt jelenti, hogy megfelelő helyeken kell majd kupolákat építeni, hogy a dolgozók életkörülményei legyenek.

A játéknak van egy kis szkriptje, ami ritka az ilyen játékoknál. A földön olyan események történhetnek, amelyek hatással vannak a küldetésed ellátására.

Ne felejtsen el új technológiákat kifejleszteni. A játék minden indításakor véletlenszerűen generálódik a fejlesztési fa. Így egy másik időpontban, az elején valószínűleg mindenekelőtt olyan tudományos eredményeket kapsz, amelyek az utolsó játékban csak a végén derültek ki számodra.

A

Surviving Mars ingyenes letöltése PC-re sajnos nem fog működni. A játékot megvásárolhatja a Steam platformon vagy a hivatalos weboldalon.

Kezdj el játszani most, hogy megtanuld a vörös bolygó összes titkát, és költözz oda élni!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more