Könyvjelzők

A Callisto Protokoll

Alternatív nevek:

A Calipso Protocol játék, amelyben megpróbálhatsz túlélni a horror világában, amelyből kihűl a vér. A grafika jó és kellően valósághű ahhoz, hogy a legfélelmetesebb jelenetek bárkit megijeszthessenek. A hangtervezés még hangulatosabbá teszi a játékot.

A játék leginkább azoknak való, akik szeretik az idegeiket csiklandozni. A játékban leírt akciók a távoli jövőben játszódnak, napjaink után háromszáz évvel. Ez idő alatt az emberiség elsajátította a világok közötti utazást és az új technológiákat, de még kegyetlenebbé és könyörtelenebbé vált. A főszereplő, akit Jacob Lee-nek hívnak, a Jupiter holdján található Dark Iron nevű, szigorúan védett börtönbe kerül. Ez egy komor hely, ahol a foglyok szörnyű szörnyekké változtak, miután embertelen kísérletet hajtottak végre rajtuk. A főszereplővel együtt az a feladatod, hogy túlélj ezen a helyen, bejuss a biztonságos zónába és elmenekülj ebből a szörnyű intézményből.

A játékban sok dolgot kell egyszerre csinálni a túléléshez:

  • Fedezze fel a bolygó felszínét és a barlangot, hogy választ keressen arra a kérdésre, hogy ki és miért tette ezt a börtönkolónia lakóival
  • Találd meg a megfelelő taktikát a nagyon gyorsan mutáló szörnyek ellen, amelyek ezen a hátborzongató helyen laknak
  • Erőforrások és talált törmelék gyűjtése új típusú halálos fegyverek és páncélok előállításához
  • Fejleszd karaktered harci képességeit és intelligenciáját

Ha sikerül megtalálni az egyensúlyt ezek között a feladatok között, sikereket érhet el a játékban.

A fenti rövid listában leírtak szerint rendkívül nehéz lesz megtalálni a megfelelő taktikát. Az ellenségek gyorsan mutálódnak, és folyamatosan változtatni kell a harc stílusán. Egyes esetekben a legjobb megoldás az, ha észrevétlenül elmenekülsz, vagy megpróbálsz elhaladni a terület mellett.

Meglehetősen fejlett harcrendszer lépésből álló nagy arzenállal, amelyet nehéz lesz elsajátítani. Ez nem egy olyan játék, ahol az ellenfelet néhány egérkattintással legyőzik.

Felszerelések és fegyverek készítéséhez szó szerint mindent össze kell gyűjtened, ami az utadba kerül. A leghaszontalanabbnak tűnő dolgok más leletekkel kombinálva ügyes kezekben igazi szuperfegyverré válhatnak.

A cselekmény kissé bonyolult, de érdekes, vannak mellékküldetések, amelyek teljesítése növeli a készségek szintjét és jobb felszerelést szerez.

Nem minden helyet könnyű megtalálni, gondosan tanulmányoznia kell a területet, de ne csapjon túl sok zajt, hogy ne vonzza az ellenség tömegeit.

A Callisto Protocol lejátszása nehéz, de érdekes, nem lehet kitalálni, mi vár a következő sarkon. Nem mindenkinek fog tetszeni ez a projekt, de akik szeretik a kemény játékokat, azok nem fognak csalódni.

A Calipso Protocol ingyenes letöltése PC számítógépen sajnos nem fog működni. A játék megvásárolható a Steam portálon vagy a fejlesztő weboldalán.

Telepítsd most a játékot, hogy egy időre elmerülj a horror és a kilátástalanság légkörében, képes leszel túlélni ott?!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more